Tvrtke

OBRAMBENI SAJAM ISTOKA EUROPE: DOK-ING predstavio strojeve za vojnu inženjeriju te upravljanje kriznim situacijama

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski tehnološki lider na području robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene uspješan na Međunarodnoj izložbi obrambene industrije u Poljskoj

Kielce, Poljska, 9.9.2022. – Hrvatska kompanija DOK-ING, vodeća tvrtka u području robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene, prezentirala je svoj bogati portfelj s područja obrane i sigurnosti te napredne tehnologije na Međunarodnoj izložbi obrambene industrije (MSPO). Riječ je o prestižnom sajmu koji ove godine slavi jubilarnu 30. godišnjicu i tim je povodom od 6. do 9. rujna u poljskom gradu Kielceu okupio najzvučnija imena, kompanije i institucije iz sektora obrane i sigurnosti.

„Čast nam je sudjelovati na jednom od najreprezentativnijih događaja koji se ne ističe samo impresivnim imenima vodećih izlagača iz sektora obrane i sigurnosti, već i mogućnošću povezivanja cjelokupne poslovne zajednice u kojoj djelujemo. MSPO je idealan spoj novih znanja, iskustva i kontakata, što uvelike doprinosi unaprjeđenju našeg poslovanja. Upravo smo zbog toga odlučili posjetiti Kielce i javnosti predstaviti naša inovativna robotska i autonomna rješenja koja dominiraju na svjetskim tržištima“, naglašava Dino Išasegi, voditelj prodaje DOK-ING-a.

Međunarodna izložba obrambene industrije visoko je na ljestvici najposjećenijih i najrelevantnijih europskih sajmova s područja obrane i sigurnosti te svakako vodeća takva manifestacija na istoku Europe. DOK-ING je ove godine u Poljskoj predstavio svoje strojeve za vojnu inženjeriju te upravljanje kriznim situacijama.

Više od 400 kompanija iz 27 zemalja predstavilo je ove godine svoje proizvode i tehnologije, a tijekom četiri dana održavanja sajma zabilježeno je tisuće posjetitelja, uglavnom predstavnika vlada, međunarodnih organizacija te oružanih snaga europskih država.

***
Tvrtka DOK-ING je inženjerski lider u razvoju i proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene. DOK-ING se dokazao kao lider na međunarodnom tržištu s više od 80% tržišnog udjela svjetskog tržišta strojeva za humanitarno razminiranje. Posluje s klijentima u više od 40 zemalja svijeta. DOK-ING se bavi integracijom vlastitih inovacija i novih tehnologija, razvija i proizvodi robotske i autonomne sustave za zaštitu ljudskih života i imovine u opasnim okruženjima, prvenstveno za vojnu inženjeriju, NKBR (nuklearno kemijsko biološko i radiološko), krizne situacije, protuterorizam i podzemno rudarstvo. U više od 30 godina poslovanja, tvrtka je prepoznata po tome što je inovativnim pristupom promijenila industrijski krajolik te je osvojila više od stotinu međunarodnih nagrada u područjima poslovanja, inovativnosti i tehnologije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ROBOTI, INDUSTRIJA, dok-ing