Tvrtke

Zaštita rasta cijena: Vindija doprinosi novim vladinim mjerama i smanjuje cijene prema trgovcima!

Piše: PolitikaPlus

Grupa Vindija spremna je dati svoj značajan doprinos novim mjerama zaštite od rasta cijena, preuzimajući dodatni teret na sebe, te će za navedene artikle hrane, smanjiti cijene prema trgovcima, poručili su iz naše vodeće prehrambene kompanije, komentirajući novi vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena u ukupnom iznosu od 21 milijarde kuna, koji sadrži mjere zaštite od rasta cijena energenata i hrane.  

Tako navode kako je grupa Vindija kao vodeća domaća prehrambena kompanija aktivno sudjelovala u razgovorima s Vladom RH i pronalaženju modela rješenja kojim će se osigurati ograničavanje cijena osnovnih namirnica koje neće dugoročno ugroziti održivost poslovanja samih proizvođača.

Grupa Vindija je pristala na aktivno uključivanje u navedene odluke te će dati svoj doprinos za proizvode UHT mlijeko 2,8%mm i grill piletinu (cijelo pile). Za dva navedena artikla iz asortimana Grupe Vindija, točnije 'z bregov UHT mlijeko 2,8%mm u ambalaži od 1 litre, i Cekin cijelo pile definirana je cijena koja će biti jednaka u svim trgovinama u Hrvatskoj, a iznosit će predviđenih 7,39 HRK za litru navedenog mlijeka i 24,99 HRK za kilogram cijelog pileta.

Grupa Vindija u ovome procesu spremna je dati svoj značajan doprinos preuzimajući dodatni teret na sebe, te će za navedene artikle smanjiti cijenu prema trgovcima. Uz proizvođače definirano je kako će svoj dio tereta u ovome smanjenju tržišne cijene, koje je u iznosu od 26% za mlijeko i 28% za piletinu, preuzeti i sami trgovci.

Također, očekivanja proizvođača po pitanju podrške usmjerena su i prema Vladi RH koja je istaknula kako će dio gubitka kompenzirati naknadnim mjerama, prije svega kroz participaciju u troškovima energenata i drugim olakšicama u poslovanju tijekom čitavog vremena trajanja navedenih mjera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADA, CIJENE, HRANA, VINDIJA