Turizam

TURIZAM: Na Makarskoj rivijeri 36.000 gostiju

Piše: PolitikaPlus/Hina

U ljetovalištima od Brela do Gradca, prema današnjim podacima turističkih ureda, na Makarskoj rivijeri odmara se više od 36.000 domaćih i stranih gostiju.

U Makarskoj boravi 10,5 tisuća turista, Baška Voda ugošćuje 7400 gostiju, njih 3800 odmara se u Tučepima, a nešto manje ih je u Brelima, dok ostali borave u manjim turističkim mjestima na Makarskoj rivijeri.

Hotelske kuće uglavnom su popunjene, posezonsko poslovanje nastavljaju s alotmanskim i individualnim cijenama manjim od 20 do 30 posto u odnosu na špicu ljeta, a gostima se i dalje preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

U kućama za odmor, koje su isto dobro popunjene, također su cijene manje u odnosu na ljeto, što su učinili i privatni kućevlasnici kod kojih je sve više raspremljenih postelja pa prethodna rezervacija smještaja nadalje nije potrebna.

Promet na cestama Makarskog primorja danas je nešto pojačan, a vozi se bez zastoja i ograničenja kao i gužvi u prilazima turističkim mjestima.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin danas je popunjen do zadnje večernje plovidbe u 20 sati za koju ima poneko slobodno mjesto, dok s Brača prema Makarskoj danas i sutra do 18,30 sati sve su plovidbe popunjene.

Na liniji Drvenik – Sučuraj nema čekanja na ukrcaj u Drveniku, dok prema kopnu čekanje na ukrcaj je do sat vremena, doznaje se iz poslovnica riječke Jadrolinije.

U svim turističkim uredima na Makarskom primorju kazuju kako su vrlo dobre najave za posezonsko poslovanje što se posebno odnosi na hotelske kuće, dok trgovci i ugostitelji također ne kriju zadovoljstvo ovoljetnim poslovanjem.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarska, turizam