Hrvatska

MILANOVIĆ O POŽARIMA: "Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, na svoje obitelji, željezo je željezo"

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Zoran Milanović obišao je u ponedjeljak opožareno područje na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru te pozvao ljude da u slučaju požara prije svega misle na sebe. Ustvrdio je i kako bi bilo dobro da je barem šest kanadera bilo spremno za sezonu.

"Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, na svoje obitelji, željezo je željezo", rekao je Milanović osvrnuvši se na pogibiju mještanina koji je od požara pokušao spasiti svoju imovinu i bager.

Govoreći o kanaderima koji su također sudjelovali u gašenju požara kazao je kako bilo najbolje da je svih šest uporabljivo tijekom sezone. Nije mi jasno zašto ih nije bar pet, nije mi jasno , zanima me samo je li posao izvršen, kazao je .

Na upit o vladinoj intervenciji u cijene energenata Milanović je kazao kako se uvijek može više te kako bi Vlada prije svega trebala poraditi na korupciji.

”To ljude ubija u pojam i zbog toga odlaze van živjeti, možda malo bolje nego u Hrvatskoj kada plate sve troškove”, rekao je.

Cijene energenata, dodao je, treba pratiti isto kao što vatrogasci vise nad šumama i prate je li izbio požar.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILANOVIĆ, POŽARI