Hrvatska

SPLIT: Ravnatelj splitskog KBC-a uputio sućut obitelji V. Matijanića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović, u ime Kliničkog bolničkog centra Split, izra​zio je u subotu žaljenje zbog smrti​ Vladimira Matijanića i duboku sućut obitelji te podsjetio kako su pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora te će uskoro predstaviti izvješće.

​​"​Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo​ pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem.​ U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro​ predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje od​ strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje​ odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu", izvijestio je Meštrović u priopćenju. 

Dodao je da će o svim nalazima biti pravodobno izviješteno.

Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje radi utvrđivanja​ svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske​ pomoći Vladimiru Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu i u​ KBC-u Split​. Zdravstvena inspekcija Ministarstva​ zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u​ zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj, stoji u priopćenju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, kbc split, novinar