Zagreb

ZAGREB: Novi studijski program na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Piše: PolitikaPlus

Metalurški fakultet postao je jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš na preddiplomskoj i diplomskoj razini

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu od 3. listopada 2022. godine počinje s izvođenjem diplomskoga sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš. Rezultat je to dugotrajnih priprema Metalurškog fakulteta koje je rezultiralo dopusnicom Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Time je Metalurški fakultet postao jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji objedinjava tri važna područja zaštite na radu: sigurnost na radu, zaštitu zdravlja radnika i zaštitu radnog okoliša.

"Metalurški fakultet jedan je od okosnica metalurške industrije, jako važnog dijela hrvatskog gospodarstva. Naša je misija da obrazujemo mlade ljude, dajemo im nova znanja, vještine i kompetencije upravo za potrebe gospodarstva. Zato smo se odlučili za pokretanje diplomskoga sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš. Ono što studentima jamčimo je da će od vrhunskih stručnjaka na Metalurškom fakultetu dobiti najbolje moguće obrazovanje. Studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš školuje stručnjake zapošljive u svim djelatnostima koje zapošljavaju više od 50 zaposlenih i imaju obavezu zapošljavanja stručnjaka sigurnosti kao voditelja poslova zaštite ili suradnika u službama zaštite", istaknula je dekanica Metalurškog fakulteta, prof. dr. sc. Zdenka Zovko Brodarac dodavši da su jako ponosni na činjenicu što se studenti Metalurškog fakulteta zapošljavaju u roku od tri mjeseca od kraja studiranja, a veliki broj njih posao pronađe već i tijekom studiranja.

Pravo prijave na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš imaju svi kandidati koji su završili preddiplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš ili sveučilišni preddiplomski ili integrirani studij iz svih polja tehničkih znanosti, prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, područja biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnih tehničkih znanosti na nekom drugom visokom učilištu i stekli najmanje 180 ECTS bodova.

Za kandidate koji su završili preddiplomski stručni studij ili preddiplomski stručni i diplomski specijalistički studij iz srodnog područja sigurnosti/zaštite na radu predviđen je upis razlikovne godine do max. 60 ECTS bodova kao uvjet za upis na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu