Hrvatska

OBNOVA: Gradu Petrinji bespovratno oko 77 milijuna kuna za obnovu tri važne zgrade

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gradu Petrinji odobreno je ukupno više od 77 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) za obnovu tri važna objekta za grad i njegov identitet - Gradske vijećnice, zgrade Stare klaonice “Gavrilović” i Pučko učilište Hrvatski dom Petrinja.

Ukupni raspoloživi iznos od 77.271.141,84 kune za zgrade važne za Petrinju i njen identitet, prijavljen je preko poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih obnovi financiranoj iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU), doznaje se u ponedjeljak iz gradske uprave.

Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija prihvatilo je projektne prijedloge, temeljem čega je Ministarstvo donijelo dvije odluke - o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Petrinja od 29.506.250,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Gradske vijećnice, te 9.442.500,00 kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu zaštite zgrade Stare klaonice “Gavrilović”.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je, pak, temeljem Poziva za “Obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom” donijelo Odluku o dodjeli bespovratnih  38.322.391,84 kune Gradu Petrinji za cjelovitu obnovu potresom oštećene zgrade Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja.

Dodijeljenih više od 77 milijuna kuna za tri navedene zgrade omogućit će provođenje vrlo značajnih  građevinskih projekata  obnove u Petrinji, navode iz gradske uprave.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OBNOVA, PETRINJA