Hrvatska

MILINA: Policija radi na implementaciji novih velikih informacijskih sustava

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u nedjelju u Glini da je Hrvatska potpuno spremna za primjenu šengenske pravne stečevine a dok se čeka odluka o pristupanju tom području zajedno s drugima radi na implementaciji novih velikih informacijskih sustava.

"Kao što znate, hrvatska policija je učinila sve i postoji već više odluka da je Hrvatska tehnički potpuno spremna primjenjivati šengensku pravnu stečevinu i sada je taj proces na političkoj razini", rekao je Milina u Glini, na 31. obljetnici početka oružanog otpora srpskom agresoru.

Policija, međutim, dodao je zajedno sa svim drugima u Europskoj uniji radi na implementaciji novih velikih informacijskih sustava i novim prilagodbama vezano za novi paket koji je u pripremi.

Europsko vijeće u petak je podržalo preporuku za ulazak Hrvatske u europodručje, a sljedeći tjedan francusko predsjedništvo će započeti proces odlučivanja o pristupanju šengenu. Očekuje se da bi odluka o ulasku 1. siječnja sljedeće godine mogla biti donesena najesen.

Milina je vezano za migracije rekao da je hrvatska policija izuzetno i obučena i pripremljena. No, to je proces koji nikada ne staje, zaključio je Milina, dodavši da će policija i nadalje obnavljati ljudstvo i novu modernu opremu, te ih implementirati u sustav.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NIKOLA MILINA