Tvrtke

Hrvatski Telekom d.d.: HT smatra da Kolektivni ugovor već i sada osigurava visoku razinu prava zaposlenicima

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski telekom reagirao je u subotu na poruke poslane s prosvjednog skupa u Osijeku, ustvrdivši da su u dobroj vjeri prije mjesec i pol sa socijalnim partnerima započeli pregovore o novom Kolektivnom ugovoru no da, nažalost, dogovor o ključnim stavkama još nije postignut.

Prosvjedni skup upozorenja organizirao je Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) pod nazivom "Zajedno za veće plaće".

Iz Odjela korporativnih djelatnosti Hrvatskog telekoma izrazili su spremnost da i dalje vode otvoren i konstruktivan dijalog, te kažu da će, neovisno o tome hoće li socijalni partneri biti spremni za dijalog ili ne, provesti prijedlog koji, uz ulaganje u karijerni put njihovih zaposlenika, podrazumijeva i značajno povećanje primanja svim zaposlenicima, što predstavlja investiciju od više od 70 milijuna kuna.

"Hrvatski telekom kroz svoj kolektivni ugovor, ali i povrh njega, već godinama zaposlenicima jamči brojne pogodnosti koje su iznad standarda ostalih tvrtki u telekom industriji u Hrvatskoj", kažu u HT-u.

Smatraju da njihov Kolektivni ugovor već i sada osigurava visoku razinu prava zaposlenicima, uz prosječna neto primanja od 9383 kuna, te ističu da ga se kontinuirano trude nadograđivati, što je slučaj i sada, kada su respektirajući inflaciju i porast troškova života, ponudili svoj prijedlog.

Navedena investicija jedna je od najvećih u povijesti Hrvatskog telekoma, a omogućava da se mjesečna neto primanja svih zaposlenika u prosjeku povećavaju za čak 9 posto. Naime, povećanje minimalne plaće za 30 posto na 6400 kuna, povećanje iznosa za regres i božićnicu na ukupno 3000 kuna, kao i isplaćivanje mjesečnog inflacijskog dodatka te naknade za prehranu omogućit će svakom zaposleniku veće mjesečne prihode od minimalno 700 kuna neto, zaključuju u Hrvatskom telekomu.

Na današnjem osječkom prosvjednom skupu čelnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija poručili su kako poslodavac u HT-u nije spreman prihvatiti njihove uvjete u kojima traže kontinuirano usklađivanje plaća s troškovima života svim radnicima, povećanje minimalnih osnovnih plaća po platnim razredima te da sindikati ne pristaje na uvođenje šestodnevnog radnog tjedna

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sindikati, plaće, hrvatski telekom