Regija

VELEPOSLANSTVO: Tijelo Mateja Periša bit će u najkraćem mogućem roku prevezeno u Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus

Veleposlanstvo RH u Beogradu će u suradnji s obitelji i srbijanskim institucijama u najkraćem mogućem roku provesti sve formalnosti i procedure potrebne da bi obitelj Mateja Periša preuzela i prevezla u Hrvatsku njegovo tijelo, rečeno je u četvrtak Hini u veleposlanstvu.

MUP Srbije objavio je ranije u četvrtak da je DNK analizom potvrđeno da je tijelo Splićanina Mateja Periša, nestalog u noći između 30. i 31. prosinca pošle godine u Beogradu, nađeno u srijedu ujutro u Dunavu.

Tijelo je u srijedu primijećeno nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao.

Ministarstvo je u priopćenu navelo kako je "DNK analizom utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994.) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine".

"Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem", navedeno je u priopćenju.

Matejev otac Nenad, koji je doputovao u Beograd, javio se veleposlanstvu i rekao kako se nada da bi danas trebale biti obavljene "sve formalnosti", a potom preostaje konzularni dio posla da se izda sprovodnica za prelazak granice i prijevoz do Splita.

Pripadnici MUP-a su od trenutka prijave nestanka intenzivno tragali "i poduzimali sve mjere i radnje" kako bi ga našli "i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka".

Po nalogu tužiteljstva obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi, prema izjavama stručnjaka beogradskim medijima, mogli biti poznati za nekoliko tjedana. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VELEPOSLANSTVO, SRBIJA