Hrvatska

Milanović: Naka Jandroković mudruje i ide u Finsku na izbore

I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka, što vas godinama boli neka stvar za nas...

Piše: PolitikaPlus/HRT

U Petrinji je svečano obilježena 31. obljetnica osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi" u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović". Na događaju je bio predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović. Tom je prilikom komentirao proširenje NATO-a te rekao da on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni.

Osvrnuvši se na proširenje NATO-a, rekao je da međunarodni partneri nisu ozbiljno shvatili njegovo upozorenje o stanju u BiH.Nisu ozbiljno shvatili jer smo kao zemlja i vlast razjedinjeni i poigravaju se s nama. Moramo tu biti jedinstveni. Kada bismo Plenković i ja bili jedinstveni, istog trena bi nas shvatili ozbiljno i problem bi bio riješen, rekao je.

Dodao je i da ne odustaje od ultimatuma.

Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem, druge nema, rekao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i Jandrokoviću.

Odgovaram grubo uvijek onima koji vrijeđaju, provociraju, podmeću i tako će uvijek biti. Drago mi je za taj suzdržani ton, ali me neće uspavati. Neće me ušutkati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate i sve naše građane. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu i ima načina da zaštiti Hrvate, da ne koristi sve instrumente koji mu stoje na raspolaganju. A to znači - izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija, rekao je.

Ono što je Finskoj ulazak u NATO, to je nama BiH. Razlika je u tome što mi to govorimo nekoliko godina. Ja glasno i dosta agresivno godinu i pol dana. I onda predsjednik Sabora objašnjava što je mudro, a što nije i da mi tako pomažemo Rusiji. Ja pomažem sebi. Rusija me se ne tiče, istaknuo je Milanović.

Rekao je i da se mi ponašamo kao da nismo država.

To je u cijeloj priči moralno dno koje smo dotaknuli. Ja nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore, poručio je Milanović.

Nemam informacija o njemu i molim da mu hrvatski političari i pozeri svojim izjavama ne otežavaju poziciju. Drago mi je što sam ga vidio na televiziji, to mi je neko jamstvo da će se vratiti živ, rekao je.

Na izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da su Finci šokirani Milanovićevim izjavama predsjednik je uzvratio.

'Dobrodošli u klub. I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka. Ako je to stvarno rekao. U šoku smo što ih boli neka stvar za nas već godinama', poručio je Milanović.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, gordan jandroković