Hrvatska

Milanović: Orban nije opasnost za Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus/HRT

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 15. sajma poslova "Job Fair" u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike. Nakon obilaska dao je izjave novinarima.

Na početku se osvrnuo na situaciju s Bosnom i Hercegovinom.

Tužan sam što kao nacija gubimo oštricu i zanemarujemo vitalne potrebe naših sunarodnjaka. Kada nam trebaju onda su dobri, a kada ne, onda su škart, izjavio je.

"Jeste li čuli da Austrijanci plaču za morem? Ja nisam"

Osvrnuo se i na izjave Viktora Orbana.

On je jedan živopisan karakter, kojega sam naravno kritizirao sve ove godine. Plenković i Grlić Radman su ga uvijek tetošili i uvijek su ga uzimali u zaštitu na europskim tijelima da bi ga sada napali jer misle valjda da je na podu i treba ga iscipelariti. On je premijer susjedne prijateljske zemlje, a te njegove sitne palančke opsesije s obalom i velikom Mađarskom je dio repertoara. On tako nastupa. Nije opasnost za Hrvatsku. Austrija je gospodarila morem od Trsta do Boke Kotorske. Jeste čuli nekada Austrijance da plaču što su ostali bez mora? Ja nisam. Orban očito ima neki kompleks s time. Rijeka, tamo nema Mađara, nema Nijemaca. To je prostor Hrvata i nešto Slovenaca. Ne bih ga ja ozbiljno doživljavao.

"Društvene mreže otele se kontroli"

Komentirao je članak 22. za koji kaže da ukazuje na to da žena nakon 10. tjedna trudnoće ne odlučuje, a dodao je i da su prosvjedi oko toga nepotrebni.

Osvrnuo se predsjednik i na utjecaj društvenih mreža.

To je vrlo opasno sredstvo, otelo se kontreli. Živimo u opasnom vremenu, nikad neću ići na Twitter, to je otrov. To otpušta najbjednije ljudske osobine. Ljudi koji nisu zločinci, već obični ljudi. Porivi da se udari na slabijega.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

orban, zoran milanović, trudnoća