Mojbiz

U IME OBITELJI: Za trgovce osigurati slobodnu nedjelju, praznike i blagdane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Udruga U ime obitelji čestitala je u nedjelju Praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika te pozvala Vladu da osigura slobodnu nedjelju, praznike i blagdane za trgovkinje i trgovce i da ojača mehanizme zaštite svih radnika, a posebno žena koje se odlučuju na majčinstvo.

„Na današnji praznik, koji je ujedno i nedjelja ove godine, deseci tisuća zaposlenih u trgovini prisiljeni su raditi bez mogućnosti da  praznik provedu sa svojim obiteljima“, upozorila je Udruga.   

 Navela je pritom kako je jedno od predizbornih obećanja HDZ-a na prošlim parlamentarnim izborima „bila neradna nedjelja i za trgovce i trgovkinje te zaštita njihovog prava na neradne praznike i blagdane“.

 Udruga podsjeća kako žene čine najveći dio zaposlenih u trgovini, te na istraživanja koja pokazuju da je nedjelja najmanje prometan fiskalni dan u trgovinama.

 Podsjećamo da za najveći broj hrvatskih građana nedjelja nije dan potrošačkih aktivnosti, baš kao niti praznici i blagdani. Podsjećamo da više od dvije trećine hrvatskih građana podupire da i za radnike u trgovini nedjelja, blagdani i praznici budu neradni dani, priopćila je U ime obitelji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

U IME OBITELJI, RADNICI, PRVI MAJ