Scena

U dobi od 74 godine: Umro je Meat Loaf, legendarna rock zvijezda 'Bat Out Of Hell'

Piše: PolitikaPlus/Hina
Američki pjevač Meat Loaf, čiji je album Bat Out Of Hell jedan od najprodavanijih albuma svih vremena, preminuo je u dobi od 74 godine, objavila je njegova obitelj.

Uzrok smrti nije naveden, no u objavi obitelji na njegovoj službenoj Facebook stranici navodi se da je supruga Deborah bila uz njega kada je umro u četvrtak.

Napisano je: "Naša srca su slomljena, objavljujemo da je neusporedivi Meat Loaf preminuo večeras sa svojom suprugom Deborah uz njega. Kćeri Pearl i Amanda i bliski prijatelji bili su s njim posljednja 24 sata".

"Njegova nevjerojatna karijera protezala se kroz šest desetljeća u kojima je prodao preko 100 milijuna albuma diljem svijeta i glumio u više od 65 filmova, uključujući Fight Club, Focus, Rocky Horror Picture Show i Wayne's World.

Bat Out of Hell ostaje jedan od 10 najprodavanijih albuma svih vremena.

U objavi se dodaje: "Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo vrijeme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i prekrasnog muškarca".

"Od njegovog srca do vaših duša... nemojte nikada prestati s rockom!"

Pjevač, čije je pravo ime bilo Michael Lee Aday, prodao je milijune albuma diljem svijeta.

Hit singl I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) dosegao je prvo mjesto u 28 zemalja i donio mu nagradu Grammy.

Roker je igrao i ulogu Eddieja u glazbenom filmu The Rocky Horror Picture Show iz 1975., a 2016. je nagrađen nagradom Hero na godišnjoj glazbenoj ceremoniji Q Awards, koju je posvetio svakodnevnim herojima i pozvao ljude da "vraćaju ljubav natrag u ovaj svijet."

Njegova se karijera protezala izvan okvira glazbe, a glazbenik je također sudjelovao u nizu filmova uključujući Fight Club iz 1999. i Wayne's World iz 1992. godine.

Bat Out Of Hell također je adaptiran kao mjuzikl, koji je napisao dugogodišnji suradnik Jim Steinman, a sadržavao je neke od glazbenikovih omiljenih hitova.

Meat Loaf je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koji su ga mučili, posebice astmi, zbog koje se srušio na pozornici tijekom koncerta u Pittsburghu 2011., a 2003. se srušio u Wembley Areni u Londonu i primljen je u bolnicu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Meat Loaf