Kultura

Kultura: Dva nova hit naslova iz Mozaika knjiga

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je knjigu "Zvjezdana prašina" Byrona Lanea, svjetsku uspješnicu temeljenu na osobnom iskustvu bivšeg osobnog asistenta holivudskih zvijezda, i psihološki triler "Zvala se Rose" Claire Allan, prodan u pola milijuna primjeraka diljem svijeta.

"Zvjezdana prašina" autora Byrona Lanea prvijenac je koji je pomeo književnu scenu s obje strane Atlantika. Emotivna priča o odnosu koji je istodobno i težak i prekrasan, na zabavan i smiješan način čitatelja vodi u svijet poznatih i slavnih.

Roman prati život osobnog asistenta u turbulentnom Hollywoodu. Naime, i sam Byron Lane radio je kao osobni asistent glumačkih zvijezda, uključujući i pokojnu Carrie Fisher. Fisher je najpoznatija po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu "Ratovi zvijezda"; za tu je ulogu tri puta nominirana za nagradu Saturn.

Upravo je to životno iskustvo iskoristio kao inspiraciju za pisanje ove svjetske uspješnice. "Zvjezdanu prašinu" na hrvatski je prevela Lidija Toman.

"Zabavan i neopisivo oštar, ovo je roman koji, kao i zvijezda o kojoj govori, očarava i veseli, slama srce i donosi nadu", poručuje se u najavi.

Nakladnik Mozaik knjiga nedavno je objavio i hrvatski prijevod psihološkog trilera "Zvala se Rose" sjevernoirske spisateljice Claire Allan, prodan u gotovo pola milijuna primjeraka diljem svijeta.

Upravo je s ovim naslovom Claire Allan započela uspješnu karijeru autorice psiholoških trilera, a svaki njezin sljedeći roman samo je potvrdio da su vrhovi lista najprodavanijih naslova rezervirani za njezine uzbudljive i prevrtljive trilere, ističu iz Mozaika knjiga.

Prvu knjigu "Rainy Days & Tuesdays" napisala je za svoj trideseti rođendan, da bi već iduće godine (2007.) odmah po objavljivanju postala književnom senzacijom među ljubiteljima chick lita. U deset godina, koliko je bila vjerna tom žanru, objavila je osam romana. Veliki preokret dogodio se 2018. kada je odlučila početi pisati psihološke trilere. "Zvala se Rose" njezin je prvi psihološki triler, a do sada ih je objavila pet.

Allan trenutno radi na televizijskoj adaptaciji svojeg romana iz 2020. godine "The Liar’s Daughter" i završava novi triler "The Kindling", koji bi se uskoro trebao naći na policama brojnih knjižara.

Prijevod na hrvatski potpisuje Divina Marion.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knji9ga, kultura