Hrvatska

Frka - Petešić o obnovi stana: Ja nisam vlasnik stana, nisam u tome sudjelovao, ne znam detalje, pitajte suvlasnike...

'Suvlasnici su se već 2. travnja sastali i dogovorili se da krenu zajedno u obnovu'

Piše: PolitikaPlus

Stan od 96 kvadrata u samom centru Zagreba u vlasništvu države kojim se koristi predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić ekspresno je obnovljen nakon prvog zagrebačkog potresa u ožujku pretprošle godine, objavio je tjednik Nacional.

O svemu se danas očitovao i Frka Petešić, koji je rekao da medijski napisi koji sugeriraju da je stan u kojem živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu zato što on u njemu živi nisu točni.

'Nije točno da je stan prvi obnovljen. Nakon potresa u Zagrebu u zgradi u kojoj živim suvlasnici su se okupili, zahvaljujući okolnosti da je jedan od suvlasnika bračni par Ćurić koji je građevinar, koji je okupio stanare da krenu u konstrukcijsku obnovu. Jedan od stanova je u vlasništvu Državnih nekretnina i oni su uključili i njih kao suvlasnika kako bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu', kazao je Frka Petešić.

'Ja nisam vlasnik stana, nisam u tome sudjelovao i nisam ni mogao sudjelovati'.

Rekao je i kako iz svega toga razumije da bez uključivanja Državnih nekretnina kao jednog od suvlasnika ta obnova ne bi bila moguća. Stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, ali ja s tim nemam veze niti sam bio na bilo koji način uključen u obnovu te zgrade, rekao je Frka Petešić.

Ono što ja znam je da je u zgradi u kojoj ja živim već nekoliko stanova krenulo u obnovu prije nego što je krenula obnova u mom stanu, to znam, i znam da su suvlasnici sami pronašli izvođača radova, rekao je Frka Petešić. 

Kazao je i da nije urigirao ni kod koga da se što prije krene u obnovu. Ponovio je da je on najmoprimac, a ne vlasnik i da se nije bavio obnovom te da ne zna detalje o obnovi zgrade.

'Suvlasnici su se već 2. travnja sastali i dogovorili se da krenu zajedno u obnovu', naveo je.

Komentirao je i po kojem pravnom okviru su Državne nekretnine počele obnovu prije donošenja zakona, navodeći ponovno da ne zna detalje. 'Oni su pronašli izvođača radova, ali mislim da je najbolje da pitate vlasnike, suvlasnike koji su sve to vodili. Doista, ne znam detalje', rekao je Frka Petešić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

obnova stana, zvonimir frka petešić