Crna kronika

RIJEKA: Pronađen potpaljivač požara u stanu u Kružnoj ulici u Rijeci

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija je kazneno prijavila 44-godišnjaka zbog provale i podmetanja požara 6. siječnja u stanu u Kružnoj ulici u središtu Rijeke te ga je predala pritvorskome nadzorniku.

Osumnjičen je za kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policija ga tereti za provalu u taj stan kojim se koristi udruga iz Rijeke te za krađu prijenosnog računala i drugih predmeta.

Osim toga, navodi primorsko-goranska Policijska uprava, u jednoj prostoriji podmetnuo je požar koji je zahvatio namještaj, računalo i krovište.

Šteta će se utvrditi naknadno, a procijenjena šteta počinjena udruzi je oko 10 tisuća kuna. 

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da je taj 44-godišnjak od sredine prosinca prošle godine do 6. siječnja počinio još četiri provale i krađe u Rijeci te dva pokušaja krađe provalom. 

Sumnjiči ga se da je u središtu Rijeke provalio u tri automobila i ukrao odjevne predmete, obuću, prehrambene artikle, razni alat, alkoholna pića i novac. U jednom ugostiteljskom objektu ukrao je jaknu i torbicu s novcem i mobitel, odložene na stol. 

 Na području Banderova u Rijeci dva je puta provalio u automobile, ali nije ništa ukrao, navodi policija.

 Vlasnicima je počinio štetu od gotovo 37 tisuća kuna.

Požar u stanu u Kružnoj ulici ugasili su riječki vatrogasci s dva vozila. Potpuno je izgorio dio stana s inventarom i dio krovišta, a ostali je stambeni dio crn od dima. Požarom je oštećen i stan u susjednoj zgradi. Šteta se procjenjuje na više stotina tisuća kuna, izvijestila je policija nakon provedenog očevida.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, rijeka