Mojbiz

POZIV: MZO objavio poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu od potresa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je u srijedu Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu je 365.600.000 kuna, a osiguran je u državnome proračunu iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i drugih izvora, priopćio je MZO.

Dostava projektnih prijedloga dopuštena je najranije od dana objave poziva, a krajnji rok dostave je do 6. ožujka.

Pozivom će se poduprijeti provedba obnove infrastrukture, odnosno zgrada iz područja znanosti i obrazovanja oštećenih u seriji potresa od 28. prosinca 2020. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svrha poziva je nadoknada sredstava operacijama u području znanosti i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje, cjelovite obnove koje podrazumijevaju dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u seriji potresa.

Prijaviti se mogu javna visoka učilišta (i njihove sastavnice za neintegrirana sveučilišta) upisana u Upisnik visokih učilišta MZO-a, javni znanstveni instituti upisani u Upisnik znanstvenih organizacija MZO-a te Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonu o Gradu Zagrebu kao osnivači javnih ustanova koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja ili odgoja i obrazovanja.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MZO