Scena

GLAZBENA SCENA: Tina Vukov objavila album "Što me čini sretnom"

Piše: PolitikaPlus
Od danas je u prodaji novi studijski album Tine Vukov "Što me čini sretnom". Jedna od najtalentiranijih mladih glazbenica za novi je album odabrala deset evergreena koje je u novim aranžmanima i modernoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa donijela na zanimljiv način. Album je najavila velikom pjesmom Drage Diklića "Još samo večeras", a njena romantična izvedba ovog klasika oduševila je publiku. I njen naredni singl, "Poljubac za zbogom", izazvao je veliki interes, a radi se o prepjevu talijanske pjesme "Un bacio sulla fronte" Ive Zanicchija, kojeg je u hrvatskoj je verziji prvo otpjevala Maruška Kalogjera 1969. godine. 
 
"Za ovaj sam album birala pjesme koje već dugo volim i koje sam htjela otpjevati na svoj način. Na svakoj pjesmi, moj producent Zvonimir Dusper i ja, trudili smo se sačuvati esenciju originala te uz moderni aranžman privući i novu publiku. Dašak starih vremena nastojali smo i vizualno provući  pa su svi spotovi koji su pratili dosadašnje singlove u retro stilu", objasnila je Tina.
 
Za vizualni dojam spotova "Još samo večeras", "Poljubac za zbogom" i "Svemu dođe kraj" zaslužan je Filip Gržinčić koji potpisuje i likovno oblikovanje albuma. Za novi album Tina je odabrala i jednu od najljepših pjesama Arsena Dedića "Kuća pored mora" koju je otpjevala uz klavirsku pratnju Matije Dedića.
 
"Pjesma 'Kuća pored mora' je zadnja snimljena i ona zvukom odskače od ostatka albuma s obzirom da se radi o ogoljenom klaviru i vokalu. Iako su mi sve pjesme s ovog albuma drage, suradnja s Matijom me posebno razveselila", rekla je Tina.
 
Ovo nije njihova prva suradnja, naime, na Dori 2004. Tina je uz Matiju izvela pjesmu „Tuga dolazi kasnije“ po kojoj je nazvan i njen prvi album objavljen 2006. godine. Iste godine i velikan Arsen Dedić ponudio joj je suradnju, a zajedno su otpjevali pjesmu "Vraćam se".
 
Album „Što me čini sretnom“, drugi je studijski album Tine Vukov kojim je prekinula dužu diskografsku pauzu, a možete ga nabaviti u svim poslovnicama te webshopu Croatia Recordsa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TINA VUKOV