Sport

Mauricio Pochettino: Teško je nositi se sa raspoloženjima igrača i njihovom pratnjom

Piše: PolitikaPlus

Trener Paris St Germaina Mauricio Pochettino izjavio je da treniranje kluba sa najboljim igračima na svijetu nije lagano, jer mora voditi brigu i o njihovim emocijama i ljudima iz njihove pratnje.

"Moramo se nositi s njihovim emocijama, njihovo ponašanje nije ravna crta. Ima tu uspona i padova, jedan je sretan, drugi nije, jedan je u formi, drugi nije. Najvažnija zadaća trenerskog stožera je da balansiramo između njihovih raspoloženja", izjavio je Pochettino za L'Equipe i dodao: "Ne smijemo zaboraviti da u rukama imamo najbolje igrače na svijetu, ali i njihove obitelji, njihovu medijsku pratnju. Nije to lako". 

Sa napadom u kojem su Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappe očekivanja su drugačija negoli u nekim drugim klubovima, traži se uspjeh i to odmah, dodao je.

"Trenerski stožer nije tu da bi radio na projektu, ne pita nas se što nam se sviđa i što nam treba da bi ostvarili svoje ideje. Mi smo ovdje da se prilagodimo i osvajamo trofeje, Ligu prvaka, domaće prvenstvo, kup, od nas se traži da pobjeđujemo", kazao je Pochettino.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, Mauricio Pochettino