Zagreb

OSUDA: Komora medicinskih sestara osudila sinoćnji napad na hitnom prijemu KBC-a Zagreb

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje noćašnji napad koji se dogodio na hitnom prijemu KBC-a Zagreb kada su četvorica počinitelja fizički napala dvojicu mladića i djevojku nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

„Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje i mjesto na kojem moraju biti sigurni kako pacijenti tako i medicinske sestre i liječnici te svo zdravstveno osoblje. Tražimo od nadležnih najoštrije sankcioniranje ovakvog nedopustivog nasilničkog ponašanja i tražimo od vlasti podizanje sigurnosti na svim hitnim bolničkim prijemima kako bi se u budućnosti spriječile ovakve opasne situacije, rekao je predsjednik HKMS, Mario Gazić “

Hrvatska komora medicinskih sestara podsjeća da posebice, u ovo vrijeme epidemije novog koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. HKMS stoga apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MEDICINSKE SESTRE