Crna kronika

VUKOVAR: Zbog ilegalnog oružja i streljiva pritvoren 70-godišnjaka iz Bršadina

Piše: PolitikaPlus/Hina

Veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, među kojima i tri automatske puške, policija je pronašla i zaplijenila u Bršadinu nedaleko Vukovara u kući 70-godišnjaka koji je završio u policijskom pritvoru.

Policija je u ponedjeljak izvijestila da su pretragom doma 70-godišnjaka, temeljem sudskog naloga, pronašli i oduzeli tri automatske puške, 15 pripadajućih spremnika, 13 ručnih bombi, jednu tromblonsku minu, te 211 komada raznovrsnog streljiva.

Osim oružja kod 70-godišnjaka je pronađeno i oko 2,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija, kažu u policiji.

Zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, nad 70-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U pogledu posjedovanja nedozvoljenog duhana, policija je protiv osumnjičenog podnijela obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama Carinskoj upravi u Osijeku, izvijestili su iz policije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STRELJIVO, BRŠADIN, SRBI