Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 237 novozaraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u Zagrebu je u posljednja 24 sata 237 osoba oboljelo od covida-19, a 297 ih se oporavilo te je trenutno 2.291 aktivan slučaj oboljenja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 697 uzoraka, od kojih je 150 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 255 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 427 osoba.

Od 255 novooboljelih osoba, njih 157 bili su kontakti s već zaraženim osobama, 60 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba doputovala iz Srbije.

Kod devet je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja, od toga broja u tri slučaja u drugim županijama (Bjelovarsko - bilogorska, Šibensko - kninska, Brodsko - posavska). Za 25 osoba obrada je u tijeku. 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela je jedna nezdravstvena djelatnica i 18 korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 19 učenika i dva nastavnika osnovnih te pet učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 161 učenika osnovnih i 66 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno su tri osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer nije bilo cijepljenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, pandemija