Hrvatska

ORUŽJE: Policija u Petrinji pronašla veću količinu oružja, streljiva i vojne opreme

Piše: PolitikaPlus/Hina

U pretrazi kuće i drugih prostorija 29-godišnjaka u Petrinji policija je pronašla veću količinu oružja, streljiva i vojne opreme, a zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni će biti kazneno prijavljen državnom odvjetništvu, priopćeno je u srijedu.

Temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija 29-godišnjeg muškarca  te je pronađen i oduzet puškomitraljez, tri tromblona, dvije ručne bombe, 2051 komada raznog vojnog streljiva i veća količina druge vojne opreme, navodi se u priopćenju sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, osumnjičeni 29-godišnjak će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, za vrijeme pražnjenja septičke jame u Petrinji, muškarac je pronašao automatsku pušku i dva pištolja koje je dragovoljno predao policijskim službenicima.

U mjestu Stari Topolovac, čisteći dvorišne prostorije žena je pronašla i dragovoljno predala spremnik i 197 komada streljiva, dodaju iz PU sisačko-moslavačke.

Policija apeliramo na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“  

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatne informacije mogu dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija