Kultura

LIKOVNA SCENA: Digital art II Mladena Žunjića

Piše: Miroslav Pelikan

Digitalna umjetnost suvremenog doba zauzima značajan prostor,od atelijera umjetnika do izlagačkih i prodajnih prostora.

Kreiranje novoga likovnog svijeta koji će se zatim otisnuti na površinu posve je blisko današnjem čovjeku jer sve se zasniva na dobro određenoj količini  žestoke inovativnosti i snage nadahnuća koji će biti višekratno prozveden kao autorsko djelo.

U davnini za to su služile grafike i različite grafičke tehnike dubokog tiska,s moguće vrlo malim brojem otisnutih listova.

Mladen Žunjić,zagrebački vrijedni slikar,autor je brojnog i složenog opusa ulja i akrila,na velikim formatima platna,doista,ciklusi se redaju jedan za drugim,ciklus iznimnog kolora,prepuni enegetskog naboja.

I sasvim je logično da se Žunjić odlučuje za niz ciklusa Digital arta,u kojem se i nadalje ističe eruptivni kolor,neprekidno fluktuiranje i boja i oblika.

Istina,ovdje Žunjićeva imaginacija izvire iz mračnih prostora,presijecana živopisnim kolorističkim formama,poput bujne prašume noću,kada sve vrije od života.

Svakako valja istaknuti i odmjerenu i vrlo privlačnu dekorativnost cijeloga ciklusa velikih formata u novoj seriji Mladena Žunjića.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen žunjić, slike