Hrvatska

PLENKOVIĆ: Ove koji upadaju u škole i rade cirkus treba sankcionirati

Piše: PolitikaPlus/HRT

Premijer Andrej Plenković komentiravši današnji aktualni sat u Saboru rekao je da je bio jedan od najčudnijih.

Ne sjećam se benignijeg aktualnog sata. Ja osobno nikad nisam imao manje pitanja, rekao je.

Osvrnuo se i na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da na današnji dan svi Srbi izvjese srpsku zastavu.

Takve akcije nemaju nikakav drugi smisao nego provokaciju. Ožiljci veliko srpske agresije i Miloševićevog režima itekako su živi - pitanje zločina, nestalih..., sve su to teme koje žive u narodu i opterećuju odnose i onda svaka vrsta ovakve poruke koja bi trebala izazvati naše žestoke reakcije ili dovesti u situaciju predstavnike srpske manjine da se moraju očitovati su napravljene ne radi nečega dobrog nego da prouzroče negativan efekt, rekao je premijer.

Obnova na Baniji

Cilj je da svi tijekom zime budu u što boljim i kvalitetnijim uvjetima. Cijeli proces se mora ubrzati, ne vidim nikakav problem, pogotovo kad je riječ o ruralnim krajevima da se iznađe rješenje ili za montažne kuće ili nešto što se može brzo i jednostavni izgradili i da što manje ljudi bude u neadekvatnim uvjetima, rekao je.

Incident u školi u Krapinskim Toplicama

Osvrnuo se i na situaciju u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama.

Ove koji upadaju u škole treba najoštrije sankcionirati. To je prekršaj i takva praksa je nedopustiva. Treba poštovati mjere koje su određene od strane stožera. Nije mi jasno od kud takvo iritantno ponašanje ljudi. Mi smo bili izrazito obazrivi i fleksibilni. Da smo bar malo išli po drugim zemljama, shvatili bi, naročito  ovi koji rade cirkuse da smo bili mekani u restriktivnim mjerama svih vrsta. Ne vidim nikakva razlog osim ako to netko ne radi namjerno da izazove žešću reakciju države, policije pa da se krene s nekakvim prosvjedima  koji bi dobili neki spin deseti, ali to se neće dogoditi jer nema nikakvog argumenta, rekao je.

O Vrhovnom sudu: Dosta mi je izmišljenog pritiska

“Što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda, dosta mi je izmišljenog pritiska. Koji se element dogodio da je nešto što je 2013. godine produženo, sada je najedanput velika tema i mora doći netko sa strane. Stvar je prijedlogom kandidature Ksenije Turković mogla biti gotova u pet sekundi”, rekao je Plenković.

Na pitanje ima li favorit predsjednika Milanovića sudac Radovan Dobronić potporu vladajućih, odgovorio je tek s “vidjet ćemo”.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ