Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 182 novooboljele osobe

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu su od covida-19 oboljele 182 nove osobe te je trenutno 1.095 aktivnih slučajeva zaraze, podaci su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za četvrtak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 482 uzorka, od kojih je 107 bilo pozitivno.

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 71.899, što je 126 osoba više nego jučer.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 278 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 264 osobe.

Od 278 pozitivnih osoba 126 su kontakti zaraženih, 11 osoba izloženo je covidu u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora i maturalnih putovanja (Istarska, Primorsko-goranska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska i Zagrebačka županija). Osam oboljelih osoba doputovalo je iz BiH, Srbije, Meksika i Turske.

102 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je šestero njih zaraženo prilikom različitih okupljanja. Za 22 osobe obrada je u tijeku, a kod dvije osobe moguće je izlaganje na radnom mjestu.

Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.

Zbog pozitivnog nalaza kod šest učenika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 58 osnovnoškolaca i 53  srednjoškolca.

U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i dva nezdravstvena djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 453 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 272 osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, GRAD ZAGREB