Zagreb

Hanžekovićev memorijal: Mboma i Jackson napadaju rekord Allyson Felix

Piše: PolitikaPlus/Hina

U utrci na 200 metara na 71. Hanžekovićevom memorijalu nastupit će dvije atletičarke koje su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile tri medalje, objavili su u ponedjeljak organizatori atletskog mitinga u Zagrebu.

Namibijka Christine Mboma, trenutačno ponajveća svjetska sprinterska senzacija, bila je druga na 200 metara oborivši svjetski juniorski rekord, a Jamajćanka Shericka Jackson je osvojila broncu na 100 metara i zlato na 4x100 metara. Jackson bi vjerojatno osvojila medalju i na 200 metara da u kvalifikacijama nije ležerno usporila pred ciljem i senzacionalno ispala.

U olimpijskom finalu na 200 metara nastupila je i druga namibijska juniorska senzacija Beatrice Masilingi, koja je svega dva tjedna kasnije osvojila srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nairobiju, iza Mbome.

Sve one lovit će 14. rujna na stadionu Mladosti rekord mitinga koji s 22.35 sekunde od 2012. godine drži Amerikanka Allyson Felix.

S obzirom na najbolje ovosezonske rezultate Mbome (21.81), Jackson (21.82) i Masilingi (22.18), koje su briljirale u petak na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu, rekord najtrofejnije atletičarke svih vremena Allyson Felix mogao bi otići u povijest.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hanžekovićev memorijal, atletika