Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 172 novooboljele osobe od covida-19

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebu u posljednja 24 sata ima 172 novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih osoba je 71.351, što je 112 osoba više nego jučer. Trenutno je u gradu Zagrebu 970 aktivnih slučajeva.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva korisnika i jedan zdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

Na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma jučer je cijepljeno 1111 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 580 osoba.

U Štamparu kažu da je njihova Služba za kliničku mikrobiologiju u protekla 24 sata obradila 461 uzorak, od kojih je 100 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 233 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 150 osoba. Od 233 covid pozitivne osobe njih 103 su kontakti s covid pozitivnim osobama, a 12 osoba izloženo je covidu u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Istarska, Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Osječko-baranjska).

Jedanaest novooboljelih osoba doputovalo je iz BiH, Srbije, Crne Gore i Njemačke, 67 novooboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je osam osoba zaraženo prilikom različitih okupljanja - svadba, sportskih i vjerskih okupljanja te izlazaka. Za 21 osobu obrada je u tijeku, a kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, covid