Hrvatska

Vučemilović: Tekst PR službe DP-a u stilu najgoreg sjevernokorejskog agitpropa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Članica predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) Vesna Vučemilović u srijedu je oštro napala odnose s javnošću DP-a, ustvrdivši da je netko tko radi u PR-u imao "već pripremljen tekst u stilu najgoreg sjevernokorejskog agitpropa" o ostavci predsjednika stranke Miroslava Škore.  

"Začuđujuća je brzina kojom se ta zahvala od nekoga iz PR službe objavila na službenoj stranici DP-a. Ako nitko od nas ništa nije znao, kako to da netko tko radi u PR-u, imao već pripremljen tekst u stilu najgoreg sjevernokorejskog agitpropa", izjavila je Vučemilović, Škorina sestra, za Hinu komentirajući jučerašnje događaje i Škorinu ostavku na mjesto predsjednika stranke. 

Spomenula je činjenicu da je Miroslav Škoro jučer putem Facebooka u 14 sati i 34 minute objavio svoju ostavku na mjesto predsjednika DP-a, dok je Domovinski pokret reagirao 19 minuta nakon toga podužim tekstom. Vučemilović je zaključila da je netko očigledno imao više informacija od svih tijela stranke i postavila pitanje kako je to moguće istaknuvši da to "netko treba objasniti".

"Sad ne znam zašto bi netko tko je plaćen da radi PR imao više informacija nego članovi predsjedništva. Tko su ti ljudi, za njih javnost ne zna, a oni očigledno imaju jako puno informacija, za razliku od članova predsjedništva, saborskih zastupnika i predsjedništva stranke", poručila je Vučemilović. 

Vučemilović je jučer je na Facebooku napisala da je uvjerena da će Škoro povući svoju odluku o ostavci, no danas je istaknula da je konačna odluka ipak na Škori te da misli da mu treba "duži odmor u mirnijem okruženju", a nakon odmora vidjet će se kako će se stvari dalje razvijati.

“Čuli smo se mi jučer i danas. On je vrlo emotivan čovjek. Nešto se u međuvremenu desilo, ja nisam htjela ići u detalje. Ali mislim da su ova tri izborna ciklusa ipak ostavila traga na njemu, nije se štedilo ni njega ni njegovu obitelj”, izjavila je.

Ostavku treba usvojiti Predsjedništvo DP-a

Vučemilović nakon jučerašnjih događaja smatra najvažnijim da se sastanu tijela stranke. Istaknula je  i da bi, unatoč tome što je Škoro podnio neopozivu ostavku, tu ostavku trebalo usvojiti predsjedništvo stranke.

"Naravno da je konačna odluka na Miroslavu Škori, kao našem predsjedniku, ali on isto tako mora uvažiti i mišljenje svih ostalih članova, poglavito članova predsjedništva jer DP nije ničija imovina, nego je to stranka koja ima svoj statut, svoja pravila, i po tim regulama moramo i raditi”, poručila je. 

Na pitanje ima li Škoro prostora da povuče ostavku, Vučemilović je odgovorila da o tome ne bi špekulirala.

"Ne bih s tim špekulirala, ali njegovu odluku mora usvojiti predsjedništvo stranke. To je službeni stav, to je nekakva procedura. Definitivno, do sada, to je sve pisanje po Facebooku. Dvije Facebook stranice su se malo dopisivale, ja bih to tako nazvala", ocijenila je. 

Nakon što je jučer Darijo Žepina ponudio svoju ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke, Vučemilović smatra da bi i Mario Radić trebao podnijeti ostavku na mjesto političkog tajnika DP-a. Ipak, dodala je da ta ostavka ne bi utjecala na Radićevu poziciju zamjenika predsjednika stranka. Istaknula je da bi to bio moralan čin jer ga je na tu funkciju izabrao sam Škoro. 

"Radić je i zamjenik predsjednika i politički tajnik. Ako on ponudi ostavku na mjesto političkog tajnika, on i dalje ostaje zamjenik predsjednika i obnaša tu dužnost ukoliko se Škoro ne predomisli do novog sabora", objasnila je Vučemilović.

Ponovila je kako ju je Škorina ostavka iznenadila te dodala da od jučer prima veliki broj poruka članova i simpatizera stranke koji očekuju da Škoro povuče svoju odluku o ostavci. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VESNA VUČEMILOVIĆ, miroslav škoro