Zagreb

ZAGREB: Počela prva radna sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prva radna sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je u četvrtak, pred zastupnicima je 30 točaka dnevnoga reda, a među najvažnijima je prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o preustroju Gradske uprave, kojim se broj gradskih ureda smanjuje s 27 na 16. 

Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a ne slaže se s prijedlogom o preustroju Gradske uprave te je uputio čak 13 amandmana na tu točku. Amandmanima žele zadržati postojeća gradska upravna tijela, a tu prije svega misle na Ured za programe i projekte EU, Gradski ured za zdravstvo i Gradski ured za branitelje.

Među važnijim točakama dnevnog reda je i prijedlog zaključka o kratkoročnom zaduživanju Grada Zagreba za 400 milijuna kuna na godinu dana. Tomašević to zaduženje predlaže kako bi se premostio problem s likvidnošću, odnosno jaz koji je nastao zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obveza.

Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a na sjednicu ide i sa svojom točkom kojom namjeravaju zadužiti Tomaševića da u roku 30 dana imenuje članove Nadzornog odbora i Uprave Zagrebačkog holdinga sukladno zakonskoj proceduri, točnije da to mora prethodno proći kroz ruke gradskih zastupnika.

Još jedna važna točka predloženoga dnevnog reda je izvješće o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović izvijestio je na početku sjednice kako je na sjednici prisutno 41 od ukupno 47 zastupnika.

Zastupnika HSLS-a  Darka Klasića mijenja Kristijan Jelić, a Mostovog Zvonimira Troskota, koji je jučer zamrznuo svoj mandat, mijenja Lovro Marković.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradska skupština