Zagreb

TOMAŠEVIĆ: Sanja Kolaček nova predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao je u četvrtak Sanju Kolaček novom predsjednicom Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak u kojemu su smijenjena ukupno četiri člana koje je postavio Grad Zagreb za mandata bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Predstojnica Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj Sanja Kolaček imenovana je na mjesto bivše predsjednice Upravnog vijeća Srebrnjaka  Ane Stavljenić Rukavine, osumnjičene za namještanje natječaja za ravnatelja te bolnice.

Gradonačelnik Tomašević smijenio je još tri člana Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak - Slavka Antolića, Jozu Miličevića i Andreu Šuletić te su na njihova mjesta imenovani Ivana Novoselec, Marko Turudić i Tomislav Lauc, priopćeno je iz Gradske uprave. 

Tom prigodom gradonačelnik je istaknuo kako je potrebno da Grad Zagreb preuzme inicijativu u osiguravanju dugoročne održivosti bolnice.

“Dječjoj bolnici Srebrnjak, nakon nedavnih događaja, treba izraženija podrška Grada u uspostavljanju transparentnih praksi upravljanja, kako bi mogli unaprijediti zdravstvenu skrb djece u Zagrebu i šire. Zbog toga smo imenovali vodeće znanstvenike i stručnjake iz medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bismo dali i potrebnu podršku da se u suradnji s dionicima u zdravstvenom i znanstvenom sektoru realizira projekt. Dječjeg centra za translacijsku medicinu”, rekao je Tomašević.

Nova članica Upravnog vijeća Ivana Novoselec izvršna je direktorica Akademije za politički razvoj te ima više od 15 godina iskustva u pripremi operativnih programa, strateškom i projektnom planiranju te razvoju institucionalnih kapaciteta, osobito u području upravljanja EU fondovima.

Marko Turudić izvanredni je profesor na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu. U okviru područja upravnog prava njegov znanstveni interes i radovi u prvom su redu vezani uz problematiku reguliranja mrežnih industrija  i javne nabave.

Izvanredni profesor Tomislav Lauc, dr. med., predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu. Iskusan je menadžer u zdravstvu i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonia. 

Tomašević je u Upravnom vijeću, iz prethodnog sastava, ostavio članove koje nije imenovao Grad Zagreb -  zaposlenika bolnice Davora Plavca i Milivoja Novaka kojega je imenovalo Ministarstvo zdravstva.

Nakon što se konstituira novo Upravno vijeće Srebrnjaka očekuje se objava javnog natječaja za novog ravnatelja koji bi trebao doći na mjesto Ive Dumića-Čule.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DJEČIJA BOLNICA SREBRNJAK