Zagreb

KLISOVIĆ: Na prvom sastanku s Tomaševićem tražit ću smanjenje plaće

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine SDP-ov Joško Klisović najavio je u subotu da će na svom prvom sastanku s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem tražiti smanjenje plaće jer smatra da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika. 

"Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće", napisao je Klisović na svom facebook profilu.

Kaže i kako će u sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.

"Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti", napisao je na facebooku Klisović.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

joško klisović, sdp