Zagreb

ZAGREB: Vatavuk podnio ostavku na mjesto v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Piše: PolitikaPlus/Hina

Obnašatelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Zoran Vatavuk podnio je ostavku nakon mjesec dana obavljanja te dužnosti, istaknuvši da je to napravio kako bi ministru zdravstva Viliju Berošu pomogao u njegovim dvojbama oko smjene bivše pročelnice Dijane Zadravec.

“Poslije kraćeg razgovora s ministrom shvatio sam da ministar dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, da sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice (...). Da pomognem ministru u njegovoj rezerviranosti i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti”, kazao je Vatavuk na konferenciji za medije.

Vatavuk je u petak dao ostavku na privremenu dužnost obnašatelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice. Za v.d. ravnatelja imenovan je prije nešto više od mjesec dana.

Istaknuo je da je ponudu Upravnog vijeća da postane v.d. ravnatelj prihvatio “nevoljko, ali odgovorno”, da smiri stanje i riješi sukobe koji su, po njegovoj ocjeni, opasno kulminirali do granica ugrožavanja redovitog rada i prijetnje uskraćivanja medicinskih usluga pacijentima.

Osvrćući se na svoju odluku o smjeni pročelnice Zavoda za radiologiju Dijane Zadravec, poručio je da ona bila motivirana višegodišnjim neuspješnim upravljanjem tim zavodom, prekomjernim brojem odlazaka radiologa iz te bolnice i izostanka normalne komunikacije sa suradnicima. 

Istaknuo je da je od Zadravec cijelo vrijeme tražio jest optužbe koje je iznosila o mogućem kriminalu u Vinogradskoj bolnici, zajedno sa svim dokazima za koje tvrdi da ih ima, preda na postupanje onim državnim tijelima koja su zadužena za istrage i utvrđivanje činjenica, kao i da se suzdrži od istupa u javnosti, što ona, ističe, nije učinila. 

“Izrekao sam joj mjeru upozorenja s mogućim posljedicama za njen ugovor o radu. Otišla je na bolovanje, ali je to svejedno nije sprečavalo da i dalje nastupa u medijima, da ponavlja već puno puta prožvakanu priču o kriminalu, ali dokaze ne vidi ni hrvatska javnost, a koliko vidim, ni policija ni DORH”, ustvrdio je Vatavuk. 

Zapitao se i zar stvarno netko misli da su svi u bolnici ostali, osim Zadravec, zaštitnici kriminala i kriminalaca. 

“Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine. Tri su inspekcije više od tri tjedna propitivale poslovanje naše bolnice u proteklom razdoblju. Imali su uvid u svaki dokument, mogli su razgovarati sa svakim od zaposlenika, posebno onima zaduženima za pojedine poslovne procese”, kazao je da Zadravec.

Dodao je da ona, kao “veliki borac za pravdu”, nijednoj od inspekcija nije ponudila nijedan dokument, ali se zato iz dana u dan pojavljivala u medijima. 

“Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelja molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici”, kazao je Vatavuk.

Izrazio je želju da netko drugi nastavi s očuvanjem mira u bolnici i stvaranjem uvjeta za normalan rad zaposlenika te najavio kako će u sljedećih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kbc sestre milosrdnice