Crna kronika

STRAŠNA TRAGEDIJA U KNINU: Otac zaboravio dijete na stražnjem sjedalu automobila i otišao na posao

Piše: PolitikaPlus

Policija je u utorak iza 15 sati zaprimila dojavu da je u Kninu u automobilu pronađen preminuli djećak, potvrdio je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić. 

"U tijeku su očevidne radnje po nalogu Županijskog državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Nećemo prejudicirati kako je do toga došlo, jer to ćemo još kriminalističkim istraživanjem utvrditi.

U šoku su istražitelji i ljudi koji su ga pronašli, a radi se o dječaku predškolske dobi", rekao je Pavić.  Kako neslužbeno doznaje Šibenski, dječak je imao pet godina. Otac mu je navodno profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu. Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano ujutro. 

Automobil je ostavio preko puta vojrne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo malo tijelo.

Cijelo jutro dok je diječak bio u vozilu nitko ga nije primjetio ni čuo. U blizini se obavljau radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše portal Šibenski.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AUTOMOBIL, DJETE