Mojbiz

POTICAJI: Vučković dodijelila ugovore iz Programa ruralnog razvoja u Varaždinskoj županiji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u ponedjeljak je uručila nove ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja (PRR) Općoj bolnici Varaždin, lokalnim tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

U Varaždinsku županiju uručena su četiri ugovora u okviru operacije korištenja obnovljivih izvora energije te uspostave i uređenja poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, ukupne vrijednosti 2,4 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede

Riječ je o ulaganjima u izgradnju solarnih elektrana koje će doprinijeti financijskim uštedama u poslovanju i stvoriti pretpostavke za daljnja ulaganja i razvoj gospodarstava te projektu poučne staze Klenovnik koja će promicati korištenje zdravstvenih, rekreacijskih i turističkih funkcija šume te unaprijediti krajobraz područja Opće bolnice Varaždin.

Također, Vučković je u Varaždinu posjetila tvornicu Kalnik gdje je predsjednici Uprave tvrtke Podravka Martini Dalić uručila ugovor o potpori za projekt ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, razvoj novih tehnologija i novih proizvoda. Vrijednost odobrene potpore je 19,3 milijuna kuna.

Četiri ugovora odnose se na preradu i obnovljive izvore energije.

"Zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata povećali smo raspoloživa sredstva za preradu za dodatnih 162 milijuna kuna te za korištenje obnovljivih izvora energije za 85 milijuna kuna. U tom kontekstu jednako nam je bitan razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gospodarstva koja zauzimaju važno mjesto u Strategiji razvoja poljoprivrede do 2030. te u programiranju nove financijske perspektive", poručila je Vučković. 

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Varaždinskoj županiji isplaćeno više od 399 milijuna kuna od 553 milijuna kuna odobrene potpore. Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 59 projekata vrijednosti veće od 144 milijuna kuna, što uključuje 13 ulaganja u dječje vrtiće, 10 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda i 13 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poticaji, Marija Vučković