Crna kronika

VARAŽDIN: Istraga protivi četiri osobe zbog teškog ubojstva 35-godišnjeg profesora u Varaždinu

Piše: PolitikaPlus

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv četiri osobe zbog teškog ubojstva 35-godišnjeg profesora Nine Čengića 29. svibnja u Varaždinu, objavio je ŽDO na službenoj web stranici.

Varaždinski ŽDO je rješenje o provođenju istrage protiv četvero hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) donio 4. lipnja , a osumnjičeni su za "kazneno djelo teškog ubojstva (iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona), navodi se u priopćenju.

Za svo četvero je 1. lipnja određen jednomjesečni istražni zatvor.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 29. svibnja 2021. oko 4,00 sati u Varaždinu, na ulici ispred prostorija jedne udruge, "postupajući zajednički i dogovorno, u nakani da usmrte 35-godišnjaka iz osvete zbog toga što je prethodno pozvao policiju, nakon odlaska policijskih službenika kojima nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, počinili navedeno kazneno djelo", ističe u priopćenju varaždinski ŽDO.

Osnovano se sumnja da je prvo 29-godišnjak više puta snažno drvenom palicom udario oštećenika po glavi i oborio ga na tlo, a da su ga potom, na tlu, svi okrivljenici nastavili udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom ga pokrili kartonskom ambalažom i smećem, razbili njegov mobitel, uzeli mu ključeve i uništili njegovu osobnu iskaznicu, dodaje se u priopćenju.

Teško ozlijeđeni 35-godišnji Nino Čengić je uslijed primljenih udaraca zadobio teške ozljede glave, od kojih je umro 30. svibnja u varaždinskoj bolnici. 

Ubijeni 35-godišnjak bio je profesor engleskoga jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu. Prema pisanju medija četvero okrivljenih za teško ubojstvo su brat i sestra A.G  i I.G, zatim I.V i D.Ž., a mjesto zločina je bio varaždinski klub Kulturana.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VARAŽDIN UBOJSTVO