Zagreb

ZAGREB: Zagrebačka policija utvrdila identitet dvojice osumnjičenih za eksploziju u Travnom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije i 31-godišnjakom koje sumnjiči da su na terasi ugostiteljskog objekta u Travnom postavili i aktivirali improviziranu eksplozivnu napravu, priopćio je u četvrtak PUZ.

Naime, sumnja se da su 15. rujna prošle godine oko 3,50 sati prišli natkrivenoj i ograđenoj terasi ugostiteljskog objekta 57-godišnjaka u Ulici Božidara Magovca, gdje su na površini pokraj stabla postavili improviziranu eksplozivnu napravu u torbi koju je do mjesta postavljanja donio 41-godišnji državljanin Srbije.

"Nadalje, s ciljem dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zajedno su ju aktivirali detonatorskom kapislom i sporogorećim štapinom uslijed čega je oko 4,10 sati došlo do eksplozije koja je oštetila dvije vanjske jedinice klima uređaja, vanjsku jedinicu dojavnog alarmnog uređaja, jednu unutarnju jedinicu klima uređaja, senzor dojavnog alarmnog uređaja, kamere video nadzora, pet staklenih kliznih stjenki i oštetila njihove aluminijske profile, jedan televizor te drveno tapecirane klupe za sjedenje u vlasništvu 57-godišnjaka", navodi PUZ.

U eksploziji su oštećena još tri stana. Naime, razbijena su stakla na prozorima stana 79-godišnjaka na prvom katu stambene zgrade, koji se u trenutku eksplozije nalazio se u neposrednoj blizini oštećenog prozora. Oštećene su i plastične obloge s unutarnjih strana roletnih kutija u stanu 72-godišnjaka te metalni okov prozora u stanu  60-godišnjaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kako se navodi u priopćenju, osumnjičeni 31-godišnjak nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Zagrebu, dok je 41-godišnji državljanin Srbije trenutno nedostupan policijskim službenicima koji za njim intenzivno  tragaju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eksplozija, policija