Zagreb

herman (HDZ): Sretan dan grada Zagreba, čestitka Tomaševiću

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) poželio je u ponedjeljak svim Zagrepčankama i Zagrepčanima sretan Dan grada Zagreba najavivši dodjelu nagrada Zagrepčanka godine i 17 nagrada Grada Zagreba te čestitao Tomislavu Tomaševiću na izbornoj pobjedi.

U izjavi novinarima uoči početka svečanosti u povodu dana grada Zagreba Herman je dodao i kako nakon održanih lokalnih izbora "idu u nove pobjede".

Herman (HDZ) je rekao kako novoizabranom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i njegovoj listi za Gradsku skupštinu želi iskreno čestitati na uistinu uvjerljivoj izbornoj pobjedi.

Istaknuo je da HDZ svoj put u Skupštini nastavlja kao konstruktivna oporba, te da će "biti oštri i jako ćemo paziti na sve ono što od novoga gradonačelnika bude dolazilo pred gradske zastupnike".

Najavio je da će, kao i do sada, podržavati sve ono što budu smatrali da je dobro za kvalitetu života u gradui isto tako jako paziti na sve one stvari za koje će smatrati da nisu dobre i da Zagrepčanke i Zagrepčani od takvih novih projekata ne bi imali nekakvih koristi.

Upitan planiraju li biti oštri prema Tomaševiću kao što je i on bio prema njima, Herman je odgovorio kako će biti još oštriji, vrlo konstruktivni i bez udaraca ispod pojasa, ali vrlo oštri. 

Ustvrdio je, odgovarajući na novinarski upit, kako Domovinski pokret (DP) nije zadao snažan udarac HDZ-u, "da je to DP-u već ne zna koji poraz u nizu i da ide svome kraju"

Herman je istaknuo da je HDZ druga snaga u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i prva stranka od centra prema desno.

"Ne zamaramo se DP-om, mislim da bi se oni više trebali zamarati putem kojim dalje žele ići  idu, nego što bismo to trebali mi", rekao je Herman.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mislav herman