Svijet

JAPAN: Dnevnik Asahi, službeni partner Olimpijade u Tokiju, poziva na otkazivanje Igara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Japanac Asahi Shimbun, službeni partner Olimpijskih igara u Tokiju 2020., pozvao je u srijedu na otkazivanje Ljetnih igara, pozivajući se na rizike za javnu sigurnost i opterećenje zdravstvenoga sustava od pandemije COVID-a 19.

"Molimo premijera (Yoshihide) Sugu da mirno i objektivno procijeni stanje i odluči o otkazivanju događaja ovog ljeta", navele su novine u uvodniku.
Veći dio Japana, uključujući grad domaćin Tokio, i dalje je pod trećim izvanrednim stanjem za koje se očekuje da će biti produženo i nakon ovog mjeseca.

Anketa je pokazala kako se većina javnosti protivi održavanju Igara ovog ljeta, zabrinuta zbog desetaka tisuća sportaša i dužnosnika koji se spuštaju u zemlju koja je od prošle godine uglavnom ostala zatvorena za strance.
Do srijede rano ujutro, "Odluka o otkazivanju", preuzeta je iz naslova uvodnika lista Asahi, prikupila je više od 21.000 tweetova.

"Konačno, jedan od glavnih sponzora - Asahi Shimbun - napisao je uvodnik za otkazivanje Olimpijskih igara", tweetao je @KaiserAndDragon.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijske igre, jpan