Crna kronika

UBOJSTVO: Smrt žene i ozljeđivanje njenog partnera u Donjoj Gračenici još se istražuje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ni nakon očevida u Donjoj Gračenici, gdje je ranjena 48-godišnjakinja koja je naknadno preminula, a teško je ozlijeđen i njezin nevjenčani partner policija i dalje ne iznosi detalje o ovom događaju, dok je tužiteljstvo naložilo obdukciju kako bi se rasvijetlile sumnje da je riječ o ubojstvu.

Prema priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, nakon dojave o smrtnom stradavanju ženske osobe, očevid je zajedno s policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke obavila dežurna zamjenica u ŽDO u Sisku.

"Prema dosad utvrđenom, u popodnevnim satima 20. svibnja 2021. u obiteljskoj kući, hrvatska državljanka (1972.) je zadobila ubodnu ozljedu od koje je smrtno stradala, a njoj bliska osoba, hrvatski državljanin (1963.) zadobio je teške i po život opasne ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku.

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice dala je nalog za obdukciju tijela preminule ženske osobe te se poduzimaju daljnje radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti kritičnog događaja", stoji u priopćenju tužiteljstva. 

Budući da je kriminalističko istraživanje ovog slučaja još u tijeku, kako bi se rekonstruirao teški zločin, policija se još nije oglasila.

Neslužbeno se doznaje kako je 58-godišnjak, za kojeg se sumnja da je oštrim predmetom usmrtio svoju nevjenčanu suprugu s kojom ima troje djece, već poznat policiji. Pretpostavlja se da je, nakon što je njoj zadao teške ozljede, pokušao nauditi i sebi. Susjedi svjedoče kako su u obitelji bile česte svađe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ubojstvo, policija, očevid