A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/metak.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kandidat za gradonačelnika Karlovca dobio pismo s čahurom metka i prijetnjom | Politika+
Hrvatska

UŽAS: Kandidat za gradonačelnika Karlovca dobio pismo s čahurom metka i prijetnjom

Kako je objavio na svom profilu na Facebooku, u poštanskom sandučiću pronašao je pismo u kojem se nalazi čahura metka i poruka: “Pravi dolazi kroz cijev”

Piše: PolitikaPlus

Kandidat za gradonačelnika Karlovca, voditelj Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić, primio je prijetnju.

Kako je objavio na svom profilu na Facebooku, u poštanskom sandučiću pronašao je pismo u kojem se nalazi čahura metka i poruka: “Pravi dolazi kroz cijev”.

U prvom krugu izbora u Karlovcu, najviše glasova za gradonačelnika dobio je Damir Mandić (HDZ, HSLS) – 47 %. Drugi je bio upravo Davor Petračić (SDP, HSS, Reformisti) s 33 % glasova birača.

Petračić je policiji predao kaznenu prijavu, ponudili su mu policijsku zaštitu, ali je on to odbio i rekao im da se on “nikoga i ničega ne plaši”.

“Nemam ništa osobno protiv nikoga, ovaj grad branio sam u ratu i pokušat ću ga obraniti još jednom”, rekao je i dodao da se također “nada da će policija pronaći počinitelja”. 

Glasnogovornica policije Andreja Lenart je potvrdila Hini da su zaprimili kaznenu prijavu za prijetnju smrću.

“Policija temeljem zaprimljene kaznene prijave pokreće kriminalističko istraživanje da bi otkrila počinitelja i sve okolnosti vezane za slučaj prijetnje smrću, a o kojem već pišu mediji”, rekla je Lenart.

Naglasila je da će kao i u svim kriminalističkim istraživanjima prijetnje smrću policijski službenici “poduzeti sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i pronalaska počinitelja”.

Prijetnju svom političkom suparniku za drugi krug izbora javno je osudio Damir Mandić (HDZ) riječima da je to “bezočni pokušaj zastrašivanja smrću” i izrazio nadu se da se radi o “pojedinačnom ispadu” te da to “najstrože osuđuje i osobno i kao gradonačelnik i član HDZ-a.

“Karlovac je grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice”, stoji u javnoj osudi.

Petračić je rekao Hini da on ni na koga ne sumnja, jer nema otvoreni sukob ni s kime, poslovno niti privatno. “Moj jedini sukob, politički rat, je s HDZ-om. Ovome je prethodila borba plakatima, no ima li tu poveznice ne znam. Sve će se to ispitati, sve te poveznice”, rekao je.

Za svoj telefonski razgovor s gradonačelnikom i suparnikom za drugi krug rekao je da se “Mandić zgražavao nad prijetnjom”, a da mu je on odgovorio riječima “znam da nije od tebe, jer to je suludo”.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor petračić, prijetnja, karlovac