Hrvatska

MEDVED: HDZ ostaje pobjednička stranka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je u nedjelju navečer nakon objave izlaznih anketa s lokalnih izbora da HDZ ostaje pobjednička stranka i da dosad nije izgubio niti jednu općinu ili grad.

"Nakon što smo vidjeli prvi krug izlaznih anketa možemo konstatirati da HDZ ostaje pobjednička stranka, u svim općinama, gradovima i županijama gdje su dosad bili na čelu članovi HDZ-a. Očekujemo da će to biti i ubuduće, HDZ nije dosad izgubio niti jednu općinu ili grad”, izjavio je Medved u središnjici HDZ-a u Zagrebu.

Dodao je da ga posebno raduju rezultati u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, kao i u gradu Splitu odnosno ulazak HDZ-ovog Vice Mihanovića u drugi krug.

„A ni u Rijeci nije isključen ulazak kandidata HDZ-a u drugi krug kao ni u Zagrebu gdje vjerujemo da će Davor Filipović također ući u drug krug”, rekao je Medved.

U Zagrebu, ocijenio je, ne može se govoriti ni o kakvom porazu ili eventualnom teretu za predsjednika stranke.

„Davor Filipović je najbolji kandidat za gradonačelnika Zagreba i to je pokazao kroz kampanju, očekujemo da će ući u drugi krug i u tom prostoru dodatno predstaviti svoje sposobnosti”, kazao je  Medved.

Razlika između Filipovića i svih ostalih kandidata, smatra Medved, je što se u kampanji držao tema bitnih za Zagreb, a ne ideoloških tema.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomo medved, hdz