Hrvatska

PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: Ne znam što je prevarant i partijac s Dedinja danas govorio i gdje je bio!

Piše: PolitikaPlus

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade dao je izjavu za medije, a odgovarao je na pitanja o Zoranu Milanoviću i Zlati Đurđevi.

Ja ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla. Važno je da Vlada Republike Hrvatske kao zaduženi akter za pravosuđe, kao akter vlasti koji se brine o pravosudnom sustavu, a osobito da odgovori na njegove optužbe, da mi u komentiranju programa profesorice Đurđević ne govorimo istinu. Budući da je on sam poticao ljude da ne čitaju programe, danas je indikativno da on nema odgovor na to što je Vlada priopćila u sadržajnom pogledu, nego zašto se Vlada oglasila, rekao je Plenković, dodavši da ne mogu pratiti što predsjednik govori “kad ode u neki džepić SDP-a”.

Rekao je i kako Đurđević često daje intervjue baš za određene medije te da je indikativno da se samo njoj daje prostor, a kad mu je jedan novinar spočitnuo da se drugi kandidati ne spominju u njihovoj polemici, odgovorio je da je to nebitno.

Postoji Ustav, postoji zakon, postoji javni poziv. Profesorica Đurđević, koju ja poštujem, ovo nije ništa osobno, pristala je biti kandidat u protuzakonitoj proceduri, rekao je Plenković.

Milanovića je nazvao "partijcem s Dedinja" i optužio ga da otvoreno u kampanja agitira na svoju bivšu stranku. Optužio ga je i za napad na medije i druge političare.

Na pitanje je li primjereno da predsjednik Sabora objavljuje svoju sliku s plaže kao odgovor predsjedniku države (Gordan Jandroković na Facebooku je objavio svoju fotografiju u kupaćim gaćama nakon što ga je Milanović nazvao nasilnikom bez mišića) Plenković je odgovorio kako "Gordan jednostavno odgovara na provokacije u svom stilu".

“Ovo što ja radim, radim u fušu, ja odgovaram na verbalno nasilništvo u fušu, usput. Moj glavni posao je voditi računa o zdravstvenom sustavu, o cijepljenju, gospodarstvu, proračunu, javnim financijama, Schengenu, o euru…”, rekao je Plenković.

“Ne može se netko na izborima izdavati kao normalan, a kasnije ponašati kao da nije”, rekao je Plenković.

Što on zna tko je što pio dok je on ispijao pivo i viski? Kakva je to tema, koja je vrsta to diskursa, o čemu mi to govorimo?, upitao je.

Program sutkinje Peto Kujundžić puno je relevantniji za rad sudaca, rekao je Plenković, dodavši da Milanović pravi pritisak na Vrhovni sud u jednom konkretnom predmetu, koji se odnosi na HDZ. “Imputira da je pravosuđe devastirano devedesetih godina, pa ga je valjda devastirao HDZ, jer je prije devedesetih pravosuđe bilo fenomenalno, bilo je najbolje. Koliko je puta danas spomenuo Šeksa? Što time želi postići? Vrši pritisak na sud”, kazao je Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, ANDREJ PLENKOVIĆ