Hrvatska

MILANOVIĆ: Plenković izmišlja kao "dobro uvježban lažov"

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je ponovno ustvrdio kako je Zlata Đurđević dobar izbor za predsjednicu Vrhovnog suda te optužio premijera Andrej Plenkovića da izmišlja kako je Đurđević predložila da politika bira suce, što može raditi samo "dobro uvježban lažov".

"Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima uvjeriti javnost kako Zlata Đurđević ima veze s Lex Perković, jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja kako je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve suce. To se usudi samo dobro uvježban lažov s certifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnom podukom iz spinanja i manipuliranja", poručio je Milanović u objavi na facebooku. 

Baš suprotno, navodi Milanović, "vrsna pravna stručnjakinja", kako je Đurđević ranije okarakterizirao i sam Plenković, jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu neovisnost. 

"U tome je problem, Plenković ne može oprostiti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno, a bez da ih i spomene, prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa", ustvrdio je.

No, dodaje, tu ne staju problemi za Plenkovića jer, bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Đurđević bi trebala odlučivati o presudi HDZ-u. 

"Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, educira danas javnost kako predsjednica Vrhovnog suda 'ne sudi'. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može suditi i vjerujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava", kaže Milanović.

Plenkoviću bi odgovarao "beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji 'ne sudi' HDZ-u, ali ispod stola utječe na presudu, za HDZ jasno oslobađajuću". 

"Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda", poručio je Milanović.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, ZORAN MILANOVI