Zagreb

OSTAVKA: Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak podnio ostavku

Piše: PolitikaPlus

V.d. ravnatelja KBC-a Seste milosrdnice Mario Zovak podnio je u utorak ostavku na tu dužnost ustvrdivši kako to radi da prije novog natječaja za ravnatelja ne bi bilo prigovora, jer bi njegovo rukovođenje moglo naštetiti proceduri i poslužiti kao prigovor za transparentnost procesa.

Zovak je rekao Hini da još uvijek traje unutarnji nadzor u bolnici, koji je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš nakon prosvjeda ispred Klinike za tumore protiv predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju Dijane Zadravec i odlaska više radiologa s Klinike. 

"Prema prethodnom dogovoru s UV-om ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za ravnatelja KBC-a, kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu", napisao je Zovak u priopćenju o ostavci..

Istovremeno smo, dodao je, svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a, a te probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

"U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju, čiji sam predstojnik od 2011. godine, pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata, čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u Hrvatskoj, i to upravo u ova teška vremena pandemije , potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu".

Zovak kaže kako od 2003. sudjeluje u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik, zamjenik i savjetnik ravnatelja te ravnatelj bolnice.

"Veliku zahvalu dugujem UV-u naše ustanove na čelu s Tomislavom Dulibićem, koji svoju funkciju predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove, koja ove godine obilježava 175 godina postojanja. Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti", stoji u priopćenju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kbc sestre milosrdnice