Crna kronika

PORAZNA STATISTIKA: Pijani vozači izazvali šest nesreća na sisačko-moslavačkom području

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čak šest prometnih nesreća na području Sisačko-moslavačke županije, u kojima su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena, proteklih su dana izazvali vozači pod utjecajem alkohola.

Dvije su se nesreće dogodine u petak, a četiri u nedjelju. Najteža nesreća, s dvije teško ozlijeđene osobe, dogodila se u nedjelju oko 15.30 sati, na raskrižju ulica Matije Gupca i braće Janeković u Petrinji.

Do nesreće je došlo kada je 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,94 promila i bez korištenja sigurnosnog pojasa automobilom sisačke registracije pretjecao moped, kojem je istekla prometna dozvola i polica osiguranja, a kojim je upravljao 22-godišnjak.

Moped je skretao pa je automobil udario u bočnu stranu mopeda, nakon čega su od siline udarca 22-godišnji vozač i 20-godišnji putnik pali s mopeda. Obojci su u sisačkoj Općoj bolnici ustanovljene teške tjelesne ozljede. 

Policija će protiv 22-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeti kaznenu prijavu, a protiv 36-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mup, promet, alkohol