Zagreb

ŠKORO: Podmetanje požara je neviđen pokušaj zastrašivanja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat DP-a za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro poručio je u petak kako bi podmetanje požara pod automobil građanke koja se javno požalila na buku žičare u Gračanima mogao predstavljati do sada neviđen pokušaj zastrašivanja i terora građana Zagreba.

Škoro je na facebooku ustvrdio kako okolnosti upućuju na moguću vezu toga kriminalnog čina s "političko poslovnim" grupacijama kojima bi mogli smetati zahtjevi za poboljšanjem projekta žičare. Poručio je "svim interesnim skupinama u Zagrebu, onima koji zbog svojih interesa pokušavaju zastrašiti građane koji upozoravaju na manjkavosti javnih projekata ili postupaka javne nabave" kako će poduzeti sve zakonom dopuštene mjere da se takvo što u Zagrebu nikada više ne dogodi.

Pozvao je nadležne institucije i sve uključene u projekt "Žičara" da prihvate sve opravdane zahtjeve građana, utvrde nedostatke i otklone ih, a MUP da provede hitne istražne radnje kako bi utvrdio počinitelje i ispitao moguću vezu s izbornom kampanjom i s političko-interesnim skupinama u Gradu Zagrebu.

Zagreb mora biti grad za sve nas, ne samo za interesne skupine, poručio je Škoro.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIROSLAV ŠKORO, ŽIČARA, GRAD ZAGREB