Zagreb

Mostov kandidat: Troskot podržava gradnju nove crkve u Rudešu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot podržao je u srijedu gradnju nove crkve u Rudešu poručivši kako se radi o izgradnji cijelog kompleksa koji bi sadržavao i košarkaško i malonogometno igralište, gdje bi se mogli okupljati mladi.

Borba župljana Župe svete Ane u Rudešu za izgradnju veće crkve traje već 35 godina. Od 11.000 ljudi, koliko ih živi u Rudešu, njih 2600 potpisalo je 2017. godine peticiju za gradnju veće crkve jer trenutno imaju crkvicu od 120 kvadrata, odnosno veličine trosobnog ili četverosobnog stana, rekao je Troskot na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako se ne radi samo o izgradnji nove crkve nego i cijelog kompleksa koji bi sadržavao i košarkaško i malonogometno igralište, gdje bi se mogli okupljati mladi.

"Broj ljudi koji je potpisao peticiju da se na križanju Koreničke i Oriovačke ulice u Rudešu napravi crkva, pastoralni centar i dva igrališta, jasno pokazuje volju i želju Rudešana da dobiju veću crkvu", kazao je Troskot.

Dodaje kako su zahtjev za gradnju crkve na toj lokaciji službeno odobrili Mjesni odbor Rudeš, Gradska četvrt Trešnjevka-sjever i Grad Zagreb.

“Bila je upitna jedna čestica, ali prema našim informacijama i to je riješeno, pa više nema zapreka da se na 6000 četvornih metara izgradi crkva i cijeli kompleks oko nje”, poručio je Troskot.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zvonimir troskot