Hrvatska

Zagrebačka županija: Cijepi se 7700 ljudi, bez gužve i čekanja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bez gužve i bez čekanja odvija se cijepljenje u svih devet gradova na području Zagrebačke županije, gdje se na posebno organiziranim punktovima tijekom subote planira procijepiti Pfizerovim cjepivom  oko 7700 stanovnika, izvijestili su iz te županije.

Prvu dozu primit će 3200 a drugu 4500 stanovnika Zagrebačke žušanije. 

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je punktove u Zaprešiću i Velikoj Gorici te izjavio kako su zadovoljni što će danas do kraja dana imati oko 90 posto procijepljene populacije starije od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima.

Dosad je u Zagrebačkoj županiji procijepljeno 18,61 posto građana, što nije dovoljno, ali takve su količine cjepiva koje dolaze, rekao je Kožić. Najavio je kako će do kraja lipnja u toj županiji biti isporučeno još oko 160 tisuća doza cjepiva pa bi se broj procijepljenog stanovništva mogao popeti na više od polovice.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Leo Šunjić najavio je novu fazu cijepljenja radno sposobnog stanovništva po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd. 

"Već sada mogu najaviti 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja", kazao je Šunjić zadovoljan što je interes stanovnika Zagrebačke županije za cijepljenje velik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka županija, cijepljenje